Водовод у Осињи

У Осињи је пуштена у рад прва чесма осињског водовода, који ће по завршетку пројекта снабдијевати водом око 1.000 домаћинстава.

Прву чесму осињског водовода испред цркве Светог Пантелејмона пустио је у рад градоначелник Дервенте Милорад Симић, који је нагласио да је овај пројекат од велике важности у који је локална заједница до сада уложила 1,25 милиона КМ.

„Ово је велики корак за Дервенту и осињски крај који обухвата шест села. Приводимо крају позитивну причу, а то је да 1.000 домаћинстава добије питку воду у цијелом јужном дијелу града. Било је проблема и опструкција, али је побиједило позитивно размишљање и потреба ових људи“, рекао је Симић новинарима.

Он је изразио задовољство што је пројекат стигао у ову фазу, подсјетивши да ће из буџета града бити финансиране двије трећине укупне вриједности пројекта.

„Сљедећа фаза су секундарни водови, а за сада су домаћини обезбиједили учешће за четири, пет водова. На идућем скупштинском засједању биће предложено да 1.500.000 КМ из буџетског суфицита буде издвојено за овај пројекат“, рекао је Симић.

Он каже да се 100 домаћинстава која су у близини главног цјевовода већ прикључују на главни вод.

Према његовим ријечима, сви заинтересовани мјештани би за неколико мјесеци могли да добију воду.

Осим Осиње, воду треба да добију и насеља у Црнчи, Појезни, Великој и Малој Сочаници.

Предсједник грађевинског одбора пројекта водовода у осињском крају Драгомир Лејић рекао је да је реализација пројекта била веома захтјевна јер је у почетку било много опструкција почев од одусуства подршке скупштинске већине што је узроковало неразумијевањем и одбијањем дијела мјештана да буду дио пројекта.

Воду је најприје добило око 100 домаћинстава, међу којима је и дом седамдесетдеветогодишњег Томе Новића.

„Од 2014. године сам користио воду из Укрине, тако да нам је требала и техничка и вода за пиће. Ово нам је најсрећнији дан у животу и разумију нас они који знају шта значи имати воду и ријешено ово животно питање“, рекао је Новић.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.