ЗАВРШЕНА ТРАДИЦИОНАЛНА БОЖИЋНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „БОРЦИ ЗА БОРЦЕ”

Већ успјешно шесту годину за редом акција се одржава захваљујући главном координатору Младену Тодорићу.

У овој шестој божићној акцији поред Младена, координатори су били Симо Симикић, Никола – Ниџо Радановић, Дејан Ножица, Симо Боројевић и Невен – Чичи Рауковић

Идеја је покренута прије шест година на фејсбук групи која носи назив: Двадесет Седма Моторизована бригада ВРС – Дервента, која углавном окупља борце 27. Мтбр. и Осињске бригаде.

Један број чланова групе су поштоваоци, међу њима има дјеце погинулих бораца и дјеце демобилисаних бораца из ових бригада.

Профил – групу „Двадесет Седма Мтбр ВРС – Дервента“ води администратор који је јавности познат под називом Соко.

У овој Божићној акцији учествовало 216 донатора а укупно је подијељено 49 пакета.

Пакету су подијељени у три града и четири општине: Дервенту, Добој, Лакташе, Брод, Станаре, Прњавор и Србац.

Како наглашавају координатори саме акције и ове године одазвао се велики број људи и сама акција испунила је очекивања. Како је остао један број новчаних средстава сами координатори кажу да ће новац бити преусмјерен за Васкршњу акцију у којој се неће прикупљати новчана средства већ ће тај остатак новца од божићне акције бити потрошен за један дио васкршњих пакета.

У подјели пакета заједно са борцима ове године учествовао је један број млађе генерације, а координатори саме акције истичу задовољство због тога, јер како кажу драго им је што су се млади укључили заједно са њима у ову једну тужну али хуманитарну причу.

Извор: Двадесет Седма Моторизована бригада ВРС – Дервента


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.