ПРЕМИНУО ДОКТОР ПОЉОПРИВРЕДНИХ НАУКА БОРИСЛАВ РАИЛИЋ

Градски одбор СДС Дервента изражава саучешће породици Раилић, поводом смрти нашег вишедеценијског члана Борислава Раилића.

Др Борислав Раилић, Дервенћанин и пензионисани професор Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци, преминуо је јуче у Београду у 73. години.

Борислав Раилић је рођен 25. септембра 1951. године у Горњем Детлак – Дервента, а основне студије завршио је на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду 1981. године, гдје је стекао звање дипломирани инжењер пољопривреде. На Факултету пољопривредних знаности Свеучилишта у Загребу, магистрирао је 1991. године са темом магистарског рада ,,Утицај структуре транспортног воза и удаљености парцеле на ефикасност транспорта“, а докторску тезу ,,Ефикасност механизоване бербе и сушења дувана“ одбранио је 2002. године на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду.

На Универзитету у Бањалуци био је ангажован од 1994. године, гдје је биран у сарадничка и наставничка звања до редовног професора. Од 2005. до 2007. године био је и продекан за научноистраживачки рад на Пољопривредном факултету, а касније и члан Управног одбора Универзитета.

У периоду од 1981. године до 1992. године био је запослен у пољопривредном предузећу ,,Пољопривредик“ из Дервенте, као директор ООУР-а, док је у периоду од маја 1997. године до маја 1998. године обављао и послове на пројекту обнове пољопривредне механизације на ратом опустошеним подручјима општина Мркоњић Град, Рибник и Шипово, при канцеларији за имплементацију пројеката Свјетске банке, као менаџер за механизацију испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

У поратном периоду био је директор ДП „Штампарија Искра”.

Био је дугогодишњи функционер Фудбалског савеза Републике Српске, члан управе ФК „Текстилац”, члан Надзорног одбора „Телекома Републике Српске”, истакнути друштвено-политички и спортски радник, дугогодишњи члан Општинског одбора СДС Дервента.

Вјечан му помен, Бог да му душу прости!

СДС Дервента https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02EwDzCvmrc1Cf5dyY7ZiftvFVQ4vt62sYqMWrwdyxwcHchrKPyN5ETR2fL7ovNF3cl&id=100064636724296

СДС Дервента


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.